Waarom deze moeder van drie fan is van Cosmeau wasstrips en geurparels

review wasstrips

Je kunt je misschien wel voorstellen dat in een huishouden met drie kinderen de wasmachine continu in bedrijf is. En aangezien het niet per se mijn hobby is, ben ik altijd op zoek naar manieren om het wassen efficiënter, duurzamer en eenvoudiger te maken. Toen ik het aanbod kreeg om de Cosmeau wasstrips en geurparels te proberen voor een review, was ik benieuwd of deze producten het verschil konden maken. En eerlijk gezegd, ik ben aangenaam verrast!

Eerste geuren

Bij het openen van de doos met wasstrips en geurparels viel me meteen op hoe heerlijk de geur was. Deze geur mocht van mij wel blijven! Ik was dan ook zo slim om de eerste testronde met de dekentjes van de bank te doen. Sindsdien ruik ik die lekkere geur in mijn woonkamer. Ook wanneer de was nog aan het drogen is, ruikt het overal naar een combinatie van lentefris en lavendel. De geur blijft ook in de kleding zitten, wat een extra pluspunt is, zeker omdat mijn kinderen zo nu en dan (ik geef de schuld aan pre-puberluchtjes) wel een verfrissende boost kunnen gebruiken.

Eenvoudig te gebruiken

Ik moet toegeven dat ik even moest wennen aan het gebruik van wasstrips in plaats van mijn vertrouwde vloeibare wasmiddel. Hoe werkt dat nou precies? En hoeveel strips heb je nodig? Maar eigenlijk voelde het na de eerste wasbeurt al helemaal natuurlijk. De wasstrips zijn compact, gemakkelijk te doseren, en lossen volledig op zonder resten achter te laten. Er is geen geknoei of verspilling! Bovendien staat het op de verpakking ook heel duidelijk uitgelegd. Kind kan de was doen!

De geurparels zijn ook erg makkelijk in gebruik. Ik voeg gewoon een kleine hoeveelheid toe bij elke wasbeurt voor extra frisheid. Doordat ze per wasbeurt gebruikt kunnen worden, kan ik af en toe een geurloze was draaien. Dat is vooral fijn voor de handdoeken en lakens van de kinderen, die soms liever zonder sterke geur gewassen worden.

Win-win: milieuvriendelijkheid en kostenbesparing

Als ik denk aan hoeveel wasmiddel wij gebruiken, leek de overstap naar wasstrips me ook een stap in de richting van milieuvriendelijker wassen. De strips van Cosmeau zijn biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke chemicaliën, wat me een goed gevoel geeft. De verpakking is ook kleiner dan die van een traditionele fles wasmiddel, waardoor ik minder afval heb. En dat is een groot pluspunt in ons huishouden waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt (en de afvalbak voor plastic eigenlijk altijd veel te vol zit). Ik had er dan ook echt al wel vaker aan gedacht om te beginnen met wasstrips, maar ik dacht altijd dat ik dan een stuk duurder uit was.

Wat de kosten betreft, had ik laatst een gesprek met mijn moeder over hoe prijzig wasmiddelen zijn geworden. Na wat vergelijkend onderzoek ontdekte ik dat de wasstrips van Cosmeau niet alleen goed voor het milieu zijn, maar ook dat je gewoon een stuk goedkoper uit bent. Ze zijn aanzienlijk goedkoper dan de grote flessen vloeibaar wasmiddel die ik eerder kocht. En wanneer je een abonnement van Cosmeau afsluit, hoef je je ook geen zorgen te maken dat je zonder komt te zitten. Ja, een automatische levering is ideaal voor een druk gezin.

Conclusie van onze review

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat de was schoon uit de machine komt. En dat doet het absoluut! Mijn kinderen kunnen er wat van als het gaat om vlekken maken, en deze wasstrips kunnen het allemaal aan. Van grasvlekken tot chocoladevlekken, ik ben er zeker van dat de was even schoon wordt als met elk ander wasmiddel. Bovendien blijft de geur goed hangen, ook na het drogen én de kleding voelt zacht aan.

Al met al ben ik klaar voor een overstap naar de Cosmeau wasstrips en geurparels. Voor gezinnen zoals het onze, waar de was nooit ophoudt, zijn ze een ideale combinatie van eenvoud, effectiviteit en duurzaamheid. Ik zou ze zonder twijfel aanraden aan andere drukke ouders die bewuster willen gaan wassen.

Als je nieuwsgierig bent naar meer informatie over deze producten, kun je een kijkje nemen op hun website voor details over de geurparels en wasstrips.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.