Een succesvolle boekenreeks, een met een Emmy Award bekroonde televisieserie en nu ook nog in het theater! Ondanks alle lastige dilemma’s in het leven van Floor, heeft ze het met een eigen familievoorstelling toch goed voor elkaar!
De regels van Floor draait om de eigenwijze Floor. Floor vindt dat kinderen, net als volwassenen, hun eigen regels mogen bedenken en dat doet ze dan ook. In de boeken en in de serie kwam ze al voor een aantal lastige keuzes te staan, maar wist ze altijd weer een originele oplossing te vinden. In de familievoorstelling lijkt eindelijk het leven op rolletjes te verlopen. Het ziet ernaar uit dat Floor de hoofdrol in de eindmusical op de basisschool krijgt. En na de zomervakantie zal ze met hartsvriendin Margreet naar dezelfde middelbare school gaan. What could possibly go wrong? Uh, nou… Je vader in een midlifecrisis!
De familievoorstelling van de regels van Floor is, met drie kinderen in de (pre)pubertijd en een man in een midlifecrisis, een feest der herkenning. Er wordt zelfs één situatie geschetst waarbij ik mijn tranen niet kan bedwingen. Van de lach weliswaar! Ik moet zeggen dat er geen censuur op vloeken, tieren en ruzie is gezet. Vooral broer Kees kan er wat van. Maar ondanks dat, zie ik bij mijn kinderen een constante glimlach. Tot dat ene momentje dat Floor zich afvraagt wanneer ze (door een door haar vermoedde babywissel) naar haar ‘echte’ ouders terug mag. Op dat moment komt er een ‘heftig’ uit mijn zoon zijn mond rollen. Het is niet het vloeken en tieren dat indruk maakt, maar juist de échte puberstruggels van Floor.
De Regels van Floor is een familievoorstelling voor kinderen boven de acht jaar. Maar misschien zou dit, vanwege het taalgebruik, nog wel opgeschroefd kunnen worden naar een minimum van tien jaar. Hoe dan ook, het is geen familievoorstelling voor tere zieltjes. Maar wij vinden het zeker een dikke aanrader, waarbij zowel jong als oud een grijns van oor tot oor heeft tijdens de staande ovatie!