Het is weer ‘Tijd voor paprika’s’! En op de site tijdvoorpaprika.nl staan al een heel aantal gerechten en weetjes over de paprika.
Leuke weetjes
Wist je dat…
- Paprika’s meer dan twee keer zoveel vitamine C als sinaasappels bevatten?
- Paprika’s oorspronkelijk uit Centraal Amerika komen, waar Columbus door de scherpe smaak dacht dat het pepers waren. Vandaar dat paprika’s in het Engels nog steeds peppers heten.
- Paprikaplanten wel 4 meter hoog kunnen worden.
- Oranje paprika’s de zoetste paprika’s zijn en daardoor perfect zijn voor kinderen die stiekem niet zo van groenten houden.
Dat wist je niet hè? Dan weet je het nu. 🙂
Ik mocht samen met mijn kinderen in het leuke plaatsje Bussum naar het leuke restaurant LEUK.
Nadat de kinderen werden verwelkomd met een toverdrankje, mochten we luisteren naar een heleboel weetjes over de paprika. De paprikaboer wist daar natuurlijk alles over.
Vervolgens nam Kinderchef Hugo Kennis de kinderen mee de keuken in om recepten met paprika’s uit te proberen. Heel moeilijk was het niet, en daarom juist een leuke manier om mijn kinderen mee te krijgen in de keuken.
Simpele ideetjes met de paprika, met een super leuk resultaat!
Paprika bloem
- Snijd uit het midden van de paprika overdwars twee plakken van 2 cm en haal de zaadlijsten eruit.
- Kook de pasta gaar, of een ander gerecht wat de kinderen lusten.
- Leg de twee plakken paprika met een beetje olijfolie in het midden van de koekenpan en breek in elke paprikaplak een ei.
- Leg de pasta op je bord en maak met bijvoorbeeld bieslook en spinazie een mooie groene tuin met in het midden de paprikabloem.
Gevulde paprika
- Snijd de bovenkant van de paprika eraf, en verwijder de zaadjes.
- Maar gaatjes in de paprika. Let op, niet te groot.
- Vul de paprika met bijvoorbeeld lekkere spaghetti.
Eet smakelijk!