De tweede week al weer! Ik eet gedurende 28 dagen een aantal zaken niet om met name weer meer energie te krijgen. Ik ben er van overtuigd dat voeding hierin een belangrijke rol speelt en wil mijn ervaringen hiermee met jullie delen. Als je week 1 gemist heb, kun je dat hier terug lezen.
Ik moet zeggen dat ik heerlijk eet en de boterham geen moment mis. Wel mis ik heel af en toe een bakje koffie, en een glas wijn in mijn hand zou me ook niet misstaan.
Deze week moest ik weer naar mijn werk en mijn collega’s moesten er even aan wennen dat ze thee (of heet water) voor me mochten halen in plaats van koffie. Het lastigste wat ik vond van deze week is dat ik een lunch voor mezelf mee moet nemen naar het werk. Ik neem nooit mijn lunch mee, omdat ik de broodtrommels van mijn kinderen al een hele opgave vind.
Plannen
Plannen, zonder plannen gaat het mis. Dingen voorbereiden, zodat ik daar de rest van de week gemak van heb. Eigenlijk is het best leuk om te doen, en weer eens wat anders. Het lukt me ook, omdat ik anders niets te eten heb. Omdat ik deze challenge met mezelf aan gegaan ben, maak ik toch nog even een soepje of bak ik toch even een omelet voor mezelf in plaatst van ‘ik heb geen zin om te koken, dus we eten…’ patat.
Dus ja, mij helpt dit boek om gewoon eens lekker een paar weken gezond te eten en te kijken wat voor voordelen ik hier uit haal. Tot nu toe, is dat meer energie, een beter ochtendhumeur, dieper slapen en lekkerder eten!
Ik weet natuurlijk niet of julie zitten te wachten op mijn week menu in foto’s dus hou het verder lekker kort:
Dag 8: 9 januari
Ontbijt: Boekweitterrine met appel en abrikozen uit kookboek ‘Weten van (H)eerlijk eten, Rineke Dijkinga
Lunch: Venkel Loaf zonder venkelzaad uit het kookboek ‘On the go’, van Rens Kroes
Diner: Zalm-sperciebonen en boekweit hele korrel
Dag 9: 10 januari
Ontbijt: Boekweitterrine met appel en abrikozen
Lunch: zalm-rijst-linzentapenade-paprika-bosui
Diner: Boekweit-zalm-bosui-broccoli en een scheutje Tamari soy sauce (gefermenteerd)
Dag 10: 11 januari
Ontbijt: Boekweitterrine met appel en abrikozen
Lunch: mixed mushroom soep uit het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’ van Jacqueline van Lieshout en 2 sneetjes Venkel Loaf
Diner: Tomatensoep
Dag 11: 12 januari
Ontbijt: Glass of Strength uit het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’ en havermout met appel
Lunch: Tomatensoep met rijstwafel en geitenkaas
Diner: Ei met van alles
Dag 12: 13 januari
Ontbijt: Granola met geitenyoghurt appel en kaneel + Glass of Fresh uit het boek ‘in 28 dagen van gifbelt naar tempel’ verder zie je dat ik uitslag op mijn arm heb van het ontgiften (hoop ik).
Lunch: rijst-sperciebonen-linzentapenade-feta
Diner: omelet met ei-ui-boerenkool-geitenkaas-zalm
Dag 13: 14 januari
Ontbijt: Granola met geitenyoghurt sinasappel pecannoten en kaneel + glass of Strength
Lunch: 3 x rijstwafel met avocado en zeezout + tomatensoep
Diner: Curry met eieren uit het kookboek ‘Vegalicious, van Alice Hart zonder tamarindepulp en basterdsuiker met sambal oelek en daarmee de enige bewuste overtreding, want hier zit kaliumsorbaat in en dat is een chemisch conserveermiddel (E202).
Dag 14: 15 januari
Ontbijt: Granola met geitenyoghurt sinasappel en kaneel + Glass of Fresh
Lunch: 3 x rijstwafel met avocado en zeezout + tomatensoep
Diner: Boekweitpannenkoek met tahin-tonijn-bosui
Behaald resultaat:
6 van de 7 dagen is het gelukt!
- glutenvrij
- suikervrij
- keukenzoutarm
kleurstofloos, conserveermiddelenvrij, ed.- koemelkvrij
- cafeïneloos
- geen vlees
- alcoholvrij
- niet-volkoren rijst
- aardappelen zonder schil
- niet gefermenteerde sojaproducten.
Goed gedaan! Zes van de zeven dagen vind ik echt een succes te noemen.
Dank je! 🙂