Verschil in dagindeling
Kind nummer 1: Die lunchafspraak gaat niet lukken. Die is namelijk precies tegelijk met het slaapje van je baby. Een koffiedate? Nee dat lukt niet, dan moet de baby z’n fruithapje. ’s Avonds op visite? Nee joh, dan moet de baby naar bed. Om 15.00 ’s middags kunnen we wel even afspreken, oh nee toch niet… Dan moet de baby z’n fles.
Kind nummer 2: Ja lunchen moet wel lukken. De baby slaapt wel in de kinderwagen. Koffiedate? Ja graag! Je kunt wel wat koffie gebruiken, dat fruithapje geef je ’s middags dan wel.
Kind nummer 3: Slapen? Vaste tijden eten? Een dagritme? Waar heb je het over?
Verschil in ontwikkeling
Kind nummer 1: Dit wereldwondertje van jou is een motorisch genie. Dit moet gestimuleerd worden door het zoveel mogelijk zelf te laten doen. Verschillende attributen worden er in huis gehaald om deze ontwikkelingen te stimuleren. Alle tijd wordt er genomen voor die eerste stapjes en vooral zoveel mogelijk zelf laten lopen aan het handje.
Kind nummer 2: Dit blijkt een nog groter motorisch genie te zijn. Alles wat z’n broer of zus kan, wil hij ook kunnen.
Kind nummer 3: Motorische ontwikkeling krijgt de kans niet, want kind nummer drie wordt om de haverklap opgepakt. Geen tijd voor.
Verschil in de nachten
Kind nummer 1: Slaapt heerlijk in z’n eigen bedje, op z’n eigen kamertje. ’s Nachts huilen? Eén minuutje laten huilen, dan een aai over z’n bol. Twee minuutjes laten huilen en dan weer een aai over z’n bol. En zo probeer je een aantal tactieken die je gelezen hebt in de opvoedboeken.
Kind nummer 2: Wanneer je baby ’s nachts begint te huilen, ren je er zo snel mogelijk naartoe. Niks geen minuutje laten huilen. Als hij zijn broer of zus maar niet wakker maakt.
Kind nummer 3: Hier is mijn bed. Hier is mijn tiet. Welterusten.
Verschil in het lichaam van de moeder
Kind nummer 1: Tranen met tuiten bij de eerste striae. Na maanden lang smeren met de duurste oliën schieten ze er toch in. Hoe kon dit nou gebeuren?
Kind nummer 2. De hoop van je buik is verdwenen. Je richt je op je borsten en bekkenbodem, want daar is nog hoop.
Kind nummer 3. Never mind. Je vermijdt de trampoline en het springkussen wel en vanaf nu omarm je de ’tankini’.
Verschil in verjaardagen vieren
Kind nummer 1: Bij de eerste wordt de verjaardag gevierd alsof er nog nooit een baby één geworden is. Het is echt heel bijzonder dat jouw baby deze mijlpaal gehaald heeft. Het is en blijft een wereldwonder. Al maanden ben je bezig met het uitzoeken van het perfecte cadeau. En ook de gasten zullen ruim van tevoren weten wat er voor jouw oogappeltje gekocht kan worden. Kostelijk vermaak voor de kinderen als in een clown, schmink, spingkussen, Check. Een over de top en veel te dure verjaardagstaart, check. Goodiebags, check. Niets is te gek.
Kind nummer 2: Het enthousiasme is al iets ingekakt, niet alleen bij de gasten. Maar ook dit kindje verdient een mooie eerste verjaardag. Het cadeau wordt wel iets gerichter en passender uitgezocht. Gewoon een setje Duplo blijkt een prima cadeau. Een week van tevoren wordt er een app’je gestuurd. En de taart halen we gewoon bij de HEMA.
Kind nummer 3: Verjaardag? Oh god, dat is morgen al!
Verschil in liefde voor je kind
Kind nummer 1: Je wist niet dat je zoveel van iemand kon houden.
Kind nummer 2: Je wist niet dat je nog een keer zoveel van iemand kon houden.
Kind nummer 3: Je wist niet dat je van drie verschillende personen evenveel kon houden.
Afbeelding: Shutterstock
Haha, heel herkenbaar, kun je je voorstellen hoe het bij ons met het vierde kind ging? 🙂